Weboldal karbantartás

Nincs, aki szerkessze a weboldalad? Valamit módosítani kellene és új tartalmat feltölteni?

A weboldal az elkészülte után is folyamatos figyelmet igényel. Egyrészt fizetni kell a domain és tárhely költségeit, másrészt a felmerülő problémákra (hacker támadás) vagy igényekre (a GDPR miatti kötelezettségek) is reagálni kell.

a következőkben a WordPress karbantartásól írunk

WordPress honlapokkal muszáj foglalkozni

A népszerűségnek ára van: figyelnünk kell arra, hogy a WordPress motorral készült weblapok mindig naprakészek legyenek és legyen róluk biztonsági mentés. Saját bőrünkön kellett megtapasztalnunk, hogy a kis oldalak is veszélyben vannak. Azt gondolhatnánk: ki akarná feltörni pont a mi oldalunkat? Hiszen nincs is rajta olyan sok látogató, senkinek nem érdeke, hogy meghackelje. Tévedés!

Valóban nem fog senki leülni, hogy megpróbálja kitalálni a jelszót vagy átírni a weblap tartalmát, de… vannak erre kifejlesztett automata programok, amik megteszik ezt helyettük. Ezek a robotok feltörik az oldalt, hogy megjelenítsék rajta a hirdetéseiket és linkeket helyezzenek el (sokszor illegális tartalomra mutatva).
A spammelés miatt pedig a Google a mi oldalunkat fogja büntetni, és akár le is tilthatja!

Mit tudsz tenni hogy ne törjék fel a weboldalad?

Z

Használj ellenőrzött forrást

WordPress bővítményt és sablont bárki készíthet, de nem mindenki jó szándékból teszi. Fontos, hogy csak megbízható forrásból származó sablont és bővítményt telepíts, mert ezek is biztonsági kockázatot jelenthetnek!

Frissíts, frissíts, frissíts!

Fontos, hogy mindig a legfrissebb WordPress verzió legyen telepítve, valamint a sablon és a bővítmények is naprakészek legyenek!

Gondoskodj weblapod védelméről

Használj erős jelszavakat, telepíts biztonsági bővítményt, ami tartalmaz tűzfalat, segít bebiztosítani az oldalad és megtalálni a kártevő fájlokat és szkripteket. Végül, de nem utolsó sorban: mindig legyen biztonsági másolat az oldalról!

Ez nagy kihívás lehet annak, aki nem ezzel foglalkozik nap mint nap, de könnyű rutinfeladatok nekünk! Bízd ránk oldalad kezelését és foglalkozz azzal, amit szeretsz: a saját vállalkozásoddal!

Tartalombővítés & szövegírás

Ahhoz, hogy az oldalunk érdekes legyen a látogatók és a keresők számára, megfelelő mennyiségű és minőségű tartalomra van szükség. Régebben elég volt néhány trükk és technikai beállítás ahhoz, hogy az emberek a Google keresőben a Te oldaladat találják meg elsőként, de ma már jóval kifinomultabb algoritmusok dolgoznak a keresők motorházteteje alatt. Manapság a Google azt próbálja vizsgálni hogy a tartalom az emberek számára hasznos és érdekes legyen.

Emiatt van szükség arra, amit úgy hívunk: „tartalom-marketing”. Ez azt jelenti hogy rendszeres, mindig új és ráadásul érdekes tartalmat kell feltölteni a weboldalunkra ahhoz, hogy megtaláljanak.

Frissen tartjuk oldalad

Ha fontosabb dolgod is van, mint a szövegírás, akkor ezt bízd ránk! Vagy szívesebben írnád saját magad a tartalmat? Keress minket akár tanácsadásért, és mi segítünk abban, hogy hogyan írhatsz jobb szövegeket, hogyan érhetsz el minél több embert a bejegyzésekkel, és hogyan spórolhatsz a lehető legtöbb időt és energiát.

Dolgozzunk együtt!

Ha új weblapot szeretnél, vagy bármely kapcsolódó területen segítségre vagy tanácsadásra van szükséged, keress minket bizalommal, hogy együtt fejleszthessük vállalkozásodat!

Üdvözlettel,

A WebCast csapata

Írj nekünk!

Hogyan keressünk?

11 + 15 =